SPØR VÅRE FAGPERSONER

Har du noe du lurer på kan du snart få stilt spørsmål til en av våre fagpersoner som jobber med behandling av prolaps til daglig.

Kiropraktor – Din kontaktperson ved akutt rygg


Kiropraktor

Kiropraktoren bør være din primærkontakt når det gjelder smerter i muskel og skjelett. En kiropraktor er å betrakte som en spesialist på muskel/skjelett relaterte problem.

En kiropraktor vil ta ansvaret for din helse og være din kontaktperson i jungelen av behandlingstilbud. Ingen er bedre rustet til å diagnosere og koordinere tverrfaglig behandling enn kiropraktorer. De fleste kiropraktorer jobber idag tverrfaglig og henviser videre til andre behandlingsformer ved behov.

Vår ekspert er Tarjei K. Aarrestad.

Tarjei Aarrestad er grunnleggeren og initiativtageren til dette nettstedet og nettstedet www.bekkenlosning.no for gravide med bekkenløsning, samt http://www.oslokiropraktor.no/ for deg som behøver en kiropraktor.
Tarjei er også gründeren av Den Gode Rygg AS, en tverrfaglig klinikk i Oslo. Han har i alle år jobbet tverrfaglig, og bygget opp verdifull kompetanse på tverrfaglig behandling og har et bredt nettverk av andre terapeuter som han henviser til. Tarjei har i alle år hatt en spesiell interesse for behandling av prolapspasienter og gravide med bekkensmerter. Han er også tidligere medeier i Klinikk For Alle.


Fysioterapi og opptrening for prolapspasienter

Opptrening under tilsyn og rådgiving fra fysioterapeut har vist seg nyttig.

Mensendieck Fysioterapi har jeg personlig veldig god erfaring med. Mensendieck er en egen retning innen fysioterapi som fokuserer mye på opptrening vha individuelt tilpassede øvelser, samt bevisst endring av belastning og bevegelsesmønster.

Når man går til en fysioterapeut bør man få behandling, dvs en fysioterapeut som faktisk tar på deg, gir deg massasje med hendene (ikke massasje apparat eller varmepakning), og legger opp et treningsopplegg som er skreddersydd til deg og din rygg. Hvis du opplever at fysioterapeuten eller manuellterapeuten din bare vil snakke om å lære deg å leve med smertene, så bør du oppsøke en annen fysio/MT som har mer erfaring med behandling av prolapssmerter.

Vår ekspert er Erik Øiangen

Erik har lang erfaring med behandling av både enkle og mer kompliserte tilfeller fra sin praksis i Oslo. Han underviser også på Mensendieck skolen i Oslo, en del av Høyskolen i Oslo. Erik er Mensendieck fysioterapeut.

Bente Bjerkan er Eriks vikar i travle perioder, og ville kunne svare på spørsmål for Erik. Bente er for tiden inne i siste året på Mensendieck Fysioterapi Høyskolen, og er akkurat ferdig med praksis på Nevrologisk Avdeling på Rikshospitalet. Bente observerer med Erik når hun har tid.


Smertelege – For de mest akutte prolapspasientene

Enkelte prolapspasienter har behov for akutt smertelindring. Enten i form av betennelsesdempende medisiner eller injeksjoner av andre sterkere preparat.

Fastlegen din vil normalt kunne hjelpe deg med resept på betennelsesdempende medisiner om det er behov for det.

Har du behov utover det din fastlege kan tilby, er ofte neste steg videre en henvisning til smertelege. En smertelege vil kunne sette injeksjoner med kraftigere medisiner som vil kunne dempe smertene effektivt. Dette bør gjøres i kombinasjon med annen behandling for å oppnå en mer varig bedring. (øvelser/kiropraktikk/massasje/akupunktur etc)

Vår ekspert på dette feltet er Dr. Jørn Bremnes

Dr Bremnes har i flere år jobbet som overlege på Norsk Nakke og Ryggklinikk.

Han har i flere år jobbet med smertelindring som hovedfokus, og jobber med flere typer modaliteter: Medisinering/injeksjoner/denervering.

Dr Bremnes holder til på Smestad i Oslo, på Smerteklinikken i Smestadkrysset.


Akupunktur – Et godt tilbud til prolapspasienter

Akupunktur som smertelindring og behandling av andre plager relatert til svangerskap kan være veldig effektivt. Svangerskapskvalme kan behandles hos akupunktør.

En fysioterapeut/manuellterapeut som setter nåler er IKKE en akupunktør. Dette er terapeuter som har tatt et kurs på noen få timer for å kunne sette nåler i muskler.

En akupunktør vil som regel behandle det akutte problemet ditt, men også gå litt mer grundig til verks og behandle andre deler av kroppen samtidig for å øke effekten av behandling.

Våre eksperter på dette feltet er Per Sloth Jensen og Desiree Tanrikut

Per Sloth Jensen har flere lengre studieopphold i Kina og India. Gründer av Centrum Akupunktur i Oslo. Lærer på Akupunkturskolen i flere år. En allsidig og erfaren akupunktør.

Desiree Tanrikut har også flere studieopphold i Kina. Hun har i tillegg full fysioterapeut utdanning, med praksis fra et stort fysikalsk institutt i Roma, Italia. Hun er tidligere profesjonell ballett-danser og har i flere år samarbeidet med Bårdar Danseskole for behandling av danserene der. Jobber også mye med gravide pasienter.


Massasje for prolapspasienter

Ved massasje er det viktig at det du får er muskelterapi. Denne typen massasje er ofte litt ubehagelig de første behandlingene. Forsiktig massasje som man får på feks spa, har ikke noe nevneverdig effekt på denne type problem.

Vår ekspert på dette feltet er Aron Rasmussen

Aron har iløpet av de siste 10 år bygget opp verdifull kompetanse på Klinikk For Alle og jobbet tett med de fleste terapeuter der. Han har og videreutdannet seg innen osteopati.